27 Nisan 2017 Perşembe

Organik Ligarba Nedir? Organik Ligarba Şipariş ve Satışı

Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Barış Vurallı, yaban mersini (Ligarba) pek çok hastalığa karşı faydası bulunduğunu belirterek düzenli tüketilmesi halinde kanserden kalp hastalıklarından koruduğunu söyledi.

Ligarba’nın tüm meyve ve sebzeler içinde en yüksek antioksidan barındıran bir meyve olduğuna dikkat çeken Vurallı, ”Ligarba (vaccinium corymbosum) doğu Karadeniz bölgesinde tarım ilacı, çevre kirliliği, egzoz dumanı olmayan yerlerde tamamen doğal olarak yetişen bir bitkidir. Lezzetli olduğu kadar içeriğinde vitaminler, manganez demir ve antioksidan bulunur. Likapa ( ligarba ) tarımını yaptığımız Rize Yenidoğan Köyünde siz değerli halkımıza gerek internetten gerekse telefon yoluyla bize ulaşmak üzere satış yapılır.

Ligarba meyvesi ve yaprakları uzun yıllardan beri sindirim bozukluklarında , göz sağlığında, dolaşım rahatsızlıklarında ve enflamasyonun azaltılmasında geleneksel tıp da da kullanılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde yapılan bilimsel çalışmalar bu bitkinin insan sağlığı üzerinde pek çok faydası oluğunu ortaya çıkarmıştır.

Düzenli olarak ligarba tüketimi kalp damar hastalıkları, Alzheimer hastalığı gibi sinir sistemi hastalıkları, yüksek kolesterol ve kansere yakalanma ihtimalini azaltır. Obezite ve diyabete neden olan insülin direncinde azalmaya neden olur. Ligarba tüm meyve ve sebzeler içinde en yüksek antioksidan barındıran bir meyvedir. Antioksidanlar hücresel yapılar ve DNA da hasara neden olan serbest radikalleri yok eder” dedi.

NOT: BİZDE LİKAPA FİDANI SATIŞI YOKTUR. LİKAPA MEYVESİ SATIŞI MEVCUTTUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder